10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Кметът Благомир Коцев поздрави участниците по време на концерта „За повече варненчета“

Най-четени

Още публикации

Кметът на Варна Благомир Коцев поздрави снощи участниците по време на концерта „За повече варненчета“. Събитието се организира от клуба за народни танци „Моряците“ със съдействието на Община Варна. Концертът е с благотворителна цел, а средствата, събрани от продажбата на билети ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“ за финансиране на инвитро процедури на двойки с репродуктивни проблеми. Над 640 танцьори любители се включиха в концерта снощи.

Изключително съм горд и радостен да видя толкова много хора в залата. Поздравявам клуба за народни танци „Моряците“, които организират тази чудесна инициатива. Много се радвам, че всеки един лев, дарен по време на това събитие, отива за каузата на фондация „Искам бебе“, с която подпомагаме варненски семейства, които искат да имат дете. Община Варна ще продължава да подпомага такива събития, защото смятам, че най-голямата инвестиция е в нашите деца, каза в приветствието си кметът Благомир Коцев. Той припомни, че миналата година със съдействието на общинския инвитро фонд са родени 43 варненчета,  а подкрепата от страна на общината за инвитро-програмата е гарантирана.

Благодаря Ви, че втора поредна година напълнихме най-голямата зала във Варна с любов, надежда и доброта. Вярвам, че социалната отговорност и ангажираност към проблемите на обществото трябва да са част от битието на всеки нормален човек, каза главният художествен ръководител на клуба Силвия Матева. Тя допълни, че чрез различни инициативи в продължение на 11 години, „Моряците“ са дарили над 200 000 лева за благотворителни каузи.

Радина Велчева, председател на Фондация „Искам бебе“, връчи на кмета Благомир Коцев и на Силвия Матева годишна награда на фондацията „Добро сърце, за да се роди дете“.

снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации