20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

Община Варна иска от държавата имота на бившето руско консулство

Най-четени

Още публикации

Община Варна предприема стъпки по безвъзмездно придобиване от държавата на имота, в който до скоро се помещаваше Генералното консулство на Руската Федерация, научи Moreto.net

На заседание на комисията по „Собственост и стопанство“ към Общински съвет Варна днес предстои да бъде разгледано предложението, което идва от кмета.

Имотът се намира в самия център на Варна, на ул. „Македония“ 53 и е с площ от близо 5 дка. Освен поземления имот, общината ще иска и сградата на бившето консулство, която е с почти 1000 кв. м. застроена площ.

Заседанието на комисията започва днес от 15 часа.

Комисията ще разгледа и предложението за прехвърляне на още три имота от държавата – два в приморски парк и един в центъра на града.

Припомняме, в началото на октомври миналата година, Генералното консулство на Руската Федерация във Варна напусна сградата и официално преустанови работа.

През юни 2022 г. 70 руски дипломати в България бяха изгонени от страната. Сред тях бе и Владимир Климанов – Генерален консул на Русия във Варна.

източник: Moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации