16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Община Белослав се сдоби с два електромобила, които ще използва за социални дейности

Най-четени

Още публикации

Община Белослав се сдоби с два електромобила, които ще бъдат използвани за социални дейности, в частност за изпълнението на проекта „Топъл обяд в община Белослав“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съобщиха от Областния информационен център във Варна.

Новите превозни средства са закупени и доставени по схемата за насърчаване на електромобили по Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Екофонд. За БТА кметът на Белослав Деян Иванов каза, че автомобилите не са купени със 100 процента безвъзмездна помощ, а общината има самоучастие. Той допълни, че през следващите няколко месеца паркът на общината с електромобили ще се увеличи още.

Към момента община Белослав разполага и с две зарядни станции за електромобили с паркоместа към тях, като предстои обособяването на нов пункт със зарядна станция, който ще бъде ситуиран на северния бряг на града. Едната от станциите може да се използва за зареждане и от гражданите на общината, като заплащането става чрез мобилно приложение, каза Иванов.

В следващите месеци на три точки на територията на общината ще бъдат изградени още 6 зарядни станции, които да се използват от гражданите, допълни кметът.

снимка: архив Деян Иванов

източник: Проватон

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации