15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 1, 2024

Пет причини Черно море да стане шампион

Най-четени

Още публикации

В навечерието на старта на пролетния полусезон в българското футболно първенство, често се задава един въпрос, дали Черно море може да стане шампион. Остават 15 мача до средата на Май месец, когато най-късно ще е ясен футболния ни първенец. Всички във Варна, че и феновете на други тимове се надяват, „Моряците“ освен зимен шампион, да останат такъв и след края на сезона и да се окичат със златните медали за сезон 2023/24.

ИЛИАН ИЛИЕВ

Илиан Илиев показа колко е важно треньора на един отбор да разполага с пълното доверие на собствениците на отбора. Опитен наставник с постоянство начело на тима, изграждащ отбора близо 7 години и резултатите не закъсняха. Успява да балансира юношите на отбора и чужденците в състава си, усеща кой футболист в кой мач е най-подходящ и да вземе максимума от футболистите и мачовете. С помощник треньора Петър Костадинов заедно изградиха отбор, който да се бори за титлата наравно с Лудогорец и ЦСКА София.

ФУТБОЛИСТИТЕ

Това ядро от футболисти е сплотено и задружно, играли вече няколко сезона заедно, намиращи се само с поглед на терена. Показаха голямо израстване последния сезон и се радват на всеки един момент на терена. Новите попълнения се адаптират като по поръчка в състава и усещането че заедно могат повече, ги правят по-силни. Всеки един от футболистите е уникален в стил и класа, но заедно задействат ли машината Черно море, няма кой да ги спре.

ЮНОШИТЕ

Една от основните причини Черно море да върви напред и на горе са юношите на клуба. Най-добрата школа в България налага смело юноши и не случайно се стигна до трансфери на Мартин Минчев и Илиан Илиев-младши в отбори с традиции в Европа, а отбори от старият континент се оглеждат за Дюлгеров и Златев. Юноши които се раздават за отбора от първата до последната минута, които знаят какво е да играеш за емблемата на тима.

ФЕНОВЕ

Не случайно казват че феновете са 12-ят играч за даден отбор и се вижда не само при домакинските мачове на „Тича“, но и при гостуванията на тима. Феновете се завърнаха на „Тича“ заради красив и динамичен футбол, завърнаха се заради резултатите . Черно море има много фенове, които се дръпнаха заради едно нови, в което виждаха „Моряците“ бетонирани от пето до седмо място в класирането. Но след този футбол които показаха есента, футболните запалянковци на Черно море, ще напълнят гостуващият сектор в Разград и стадион „Тича“ за мача с ЦСКА София. .

ЗАЕДНО

Защо Черно море ще стане шампион ли? Защото футболисти, ръководство и фенове са ЕДНО, да те са едно и ще бъдат ЕДНО, каквото и да стане след последния кръг. Няма по-обединен футболен отбор в България, няма по-силни от това всички, които милеят за Черно море да вървят заедно към една мечта, титлата на България. Черно море го е имало, го има и ще го има, но сезон 2023/24 принадлежи на зелената част от Варна.

Пътят към титлата е отворен, нека заедно да го извървим и май месец гордо да се наречем, шампиони на България.

снимка: ПФК Черно море

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации