16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

В Община Белослав отвори врати фитнес за деца

Най-четени

Още публикации

В началото на 2024 г. в ДГ „Незабравка“, с. Страшимирово, отвори врати първият детски фитнес на територията на Община Белослав. Интересната идея е в изпълнение на проект „Спортувам за здраве“, одобрен по Национална програма „ Хубаво е в детската градина“ на Министерство на образованието и науката (МОН). ДГ “ Първи юни“ и ДГ “ Щастливо детсво“ също са бенефециенти със спечелени проекти по инициатива на детските градини по настоящата програна на МОН.

Целта на проекта е подобряване на здравното състояние на децата, развитие на моториката и дееспособността им чрез овладяване на двигателни умения и навици за хармонично физическо развитие.

По проекта бяха доставени следните детски спортни уреди и пособия за провеждане на спортни занимания: детски степер, велоергометър, бягаща пътека, гимнастически дюшек, детски уред за ханш и талия, висилка за гимнастика за шведска стена (сгъваема), тротинетки и топки за баскетбол.

Екипът на Общинска администрация – Белослав и на ДГ „Незабравка“ отправя искрени благодарности на представителите на местния бизнес в общината, които допринесоха за реализацията на идеята и за оказаното безвъзмездно съдействие за извършване на ремонтните дейности на спортния салон в детското заведение, а именно: г-н Иво Атанасов, г-н Данаил Гушев и г-н Денис Юсюмбели.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации