13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Община Белослав с важни инфраструктурни проекти

Най-четени

Още публикации

Проекти на обща стойност 2 568 800 лева подписаха кмета на община Белослав инж. Деян Иванов и Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството, научи медия „Будна Варна“.

Първият обект е: “Общински път VAR 1022 /I – 2, Девня – Граница общ. (Аксаково – Белослав) – Езерово – /III – 2008/“ за частта, попадаща в обхвата на територията на община Белослав, в резултат на което ще бъде рехабилитирана цялата пътна отсечка в границите на Община Белослав, с обща дължина 1340 м, на стойност 1 853 200, 00 лв. Целта е осигуряване на безопасна, комфортна и достъпна общинска пътна мрежа, както и предотвратяване на възможността от възникване на пътнотранспортни произшествия и минимизиране на риска от възникване на аварийни ситуации, застрашаващи живота и здравето на жителите и посетителите в района.

Вторият обект е: „Тласкател за отпадъчни води в с.Езерово от канализационна помпена станция на ул. Александър Стамболийски до източната регулационна граница на с. Езерово, общ. Белослав”, на стойност 715 600,00 лв. Инвестиционното предложение предвижда да се подмени участък от същестуващ тласкател за отпадъчни води в с. Езерово в частта от канализационна помпена станция, находяща се на ул. Александър Стамболийски, до източната регулационна граница на с. Езерово, общ. Белослав. Предвижда се трасето на тръбопровода да мине по улица „Александър Стамболийски” (КПС-о.к. 53), ул. „Преслав” (о.к. 53-о.к. 26) и ул. „Васил Левски” (о.к. 24-о.к.22) в селото.

Срокът за изпълнение на обектите и въвеждането им в експлоатация, съгласно споразуменията е до 31.12.2026 г.

Двата обекта са приоритетни за Община Белослав и през последните години неведнъж общинска администрация е кандидатствала по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението им, финансирани от Европейски съюз или други донорски програми.

снимка: Община Белослав

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации