9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Ученици от Белослав с първо място за най-добре изготвена Арт инсталация на Национално състезание “Най-добър млад заварчик”

Най-четени

Още публикации

Възпитаниците на ПГ „Свети Димитър Солунски„ гр. Белослав – Мартин Ивелинов Славов от XI “б” клас и Йордан Васков Иванов от X “а” клас, заедно с техните ръководители инж. Весиле Сали Зейнун и инж. Диян Недялков Добрев, заеха почетното първо място за най-добре изготвена и представена Арт инсталация на Национално състезание “Най-добър млад заварчик”, гр. Перник, научи TheSite24.

Състезанието се проведе от 22.03.2024 до 23.03.2024г. в гр. Перник, като домакин бе фирма EGT Steel Production.

Учениците се състезаваха за най-добре изпълнено заваръчно съединение по методите РЕДЗ и МИГ/МАГ и за най-добре изготвена и представена Арт инсталация.

Темата за изготвяне на Заварената художествена композиция “Качествено образование“.

Качественото образование е основата за подобряване на живота на хората и устойчивото развитие. С годините е постигнат голям напредък в посока увеличаване на достъпа до образование на всички равнища и увеличаване на броя на записаните в училищата, особено на жените и момичетата.

Образованиeто създава навици и култура у хората.

То възпитава и доизгражда способностите и качествата на хората. И както казват „То отваря вратите на бъдещето и прозорците към света“. Пътят, който е извървян от мастилницата до лаптопа е дълъг, но идеите и целта на просветителите е винаги една и съща. През 1835г се открива първото светско училище-Априловската гимназия в Габрово, където жадните за знания деца са използвали мастилницата с перото. Днес 189 години по късно и 2348 училища повече, хиляди деца със същия ентусиазъм, както и преди, продължават да търсят познания в различните области, но вече използвайки книга и лаптоп.

“С нашата Арт инсталация ние показваме именно това, как времето променя средствата, но не и идеята и желанието.

Изработили сме мастилница, книга, молив, триъгълник и лаптоп от стомана. Методът на заваряване който сме приложили при съединяването е МИГ/МАГ заваряване. Както се вижда на арката има поставени логото на МОН, логото по математека, по химия и музика.

И независимо какво използваме, качественото образование е основната цел на всички нас. И затова всяко училище, всеки град и община работят по проекти, свързани с качественото образование, защото то е в основата на всичко”, споделят учениците и техните ръководители.

А ето какво предстои още и в училището в Белослав:

ОДОБРЕНИЕ ПО ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА УЧИЛИЩНА СТИМ СРЕДА В ГИМНАЗИЯТА.

Изградено е мултифункционално спортно игрище за нуждите на училището.

Има изграден детски фитнес в община Белослав в Детска градина,,Незабравка“.

За изработването на Арт инсталацията участниците благодарят за съдействието и партньорството на ОБЩИНА БЕЛОСЛАВ, фирма „МТГ -ДЕ

снимка: Община Белослав

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации