26.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Ревнивият мъж от Благоевград, който простреля бившата си, отива на съд

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Шест месеца след като млада жена беше простреляна от бившия си приятел в Благоевград, Окръжната прокуратура предаде на съд 49-годишния мъж. Той е обвинен в опит за убийство и незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Стрелбата се случи посред бял ден на 13 ноември миналата година на една от детските площадки в квартал „Еленово“. Пострадалата имала връзка с нападателя преди години и многократно живеела при него в Разлог за по три-четири месеца, след което го напускала и се прибирала в Благоевград.

След последното ѝ тръгване извършителят търсел всякакви възможности да я види отново. Когато на 13 ноември дошъл да я търси, я видял с децата ѝ и техния баща на площадката. От прокуратурата съобщават, че това ядосало 49-годишния мъж и той тръгнал направо към тях. Приближавайки ги, извадил от джоба си пистолет и го насочил срещу двамата. Натиснал спусъка, но не успял да произведе изстрел поради поставен предпазител на оръжието. Изплашени от случващото се, двамата побегнали. В следващия момент обвиняемият махнал предпазителя на пистолета, прицелил се и стрелял в тичащата жена. Уцелил я в областта на гръдния кош и продължил да я преследва. Пострадалата се присвила, продължила да тича, но вследствие на загуба на сили паднала в близост до жилищен блок.

По време на случващото се наоколо играели деца, минавала жена с куче, уточняват още от прокуратурата. Работещ наблизо служител на общинско предприятие чул викове и се насочил към местопроизшествието. Видял пострадалата и се обадил на телефон за спешни случаи 112. Междувременно агресивният мъж от Разлог произвел изстрел и срещу другия бягащ мъж, но не го уцелил. Опитал да стреля отново, но установил, че пълнителят на пистолета е изпаднал. След това спокойно се отдалечил от местопроизшествието. Стигнал до жп спирката в квартал „Струмско“ с намерение да отпътува с влак, но бил установен от полицейските служители и задържан.

От заключението на извършената съдебно-медицинска експертиза става ясно, че пострадалата А.С. получила огнестрелно нараняване на жизненоважен орган и при неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ неминуемо би настъпила смърт.

В хода на разследването по делото е установено, че обвиняемият Б.В. няма надлежно разрешение за притежаване, съхранение и носене на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Предстои делото да продължи в съда.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации