35.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Цончо Ганев: Единственият вариант остава обединение на всички партии срещу ГЕРБ и ДПС

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Вариантът остава един-единствен, какъвто го предложихме ние – да застанем всички, които се обявихме срещу ГЕРБ и ДПС, да се обединим и да имаме правителство, което е с ясни и точни приоритети, и по политиките, по които се разминаваме с тези партии, да излезем да питаме български народ. Това заяви Цончо Ганев от „Възраждане“ в кулоарите на парламента.

„Видяхме обаче позицията на „Продължаваме промяната“. Те са категорично против, като така застават и подкрепят ГЕРБ и ДПС. Заради ПП-ДБ е явно, че няма как да се реализира този мандат. Отделно чухме, че Делян Пеевски за първи път постави „Възраждане“ открито като сила, с която няма да води разговори. Естествено, че няма да води с нас разговори“, подчерта той.

По думите му ръководството на парламента в лицето на председателя на НС и ръководителят на комисията за правилника, избран с гласовете на „Величие“, ГЕРБ и ДПС, не правят нищо относно създаването на комисиите: „Това трябваше да стане като начало, а и комисиите трябва де да се сформират миналата седмица. Никой не го прави, има забавяне. Не знам защо, те да отговорят.“

„Възраждане“ иска да обедини партиите, които са срещу ГЕРБ и ДПС. Правим всичко възможно да сме последователни, затова дадохме решение за разминаването по външнополитическите въпроси – да питаме българския народ. Подали сме ръка, но видно някои партии не искат това да го правят, иска да подкрепят ГЕРБ и ДПС“, каза още Ганев.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации