27.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Пеевски: Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.

Това пише в официална позиция от страна на председателя на ДПС Делян Пеевски, по повод искането на референдум за членството на България в еврозоната. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

„ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”.

Като страна членка на ЕС сме пoели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това.

ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел.

Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.

Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации