26.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Депутатите от Варна

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Окончателното разпределение на мандатите за депутатските места обяви Централната избирателна комисия. На практика вече са ясни имената на новите народни представители, научи Moreto.net.

Ето как са разпределени общо 16 – те мандата за Варненски избирателен район:

„Има такъв народ“ разполага с два мандата, които отиват при Тошко Йорданов и Драгомир Петров. В случай, че Йорданов избере да влезе като водач от листата в друг район, в която е включен, може да влезе и Ивайло Костадинов.

„Възраждане“ има три мандата, които са за Костадин Костадинов, Коста Стоянова и Светослав Тодоров. Ако водачът избере да влезе като депутат в новия парламент от листата, която води в друг район, може да влезе Михаела Берова – Зекова.

ПП – ДБ има три мандата за Даниел Лорер, Стела Николова и Ивайло Митковски.

ГЕРБ – СДС разполагат с пет мандата, които отиват при Даниел Митов, Красен Кралев, Бранимир Балачев, Кристиан Ганчев и Павел Христов.

БСП е с един мандат за Борислав Гуцанов. Ако той влезе като депутат от другия район, в който е водач на листа, може да влезе и Павел Раличков.

„Величие“ и ДПС са с по един мандат и вкарват съответно Юлиана Матеева и Филиз Хюсменова.

ЦИК обяви мандатите на парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание.

ГЕРБ-СДС ще има най-много депутати – 68. Втората по численост парламентарна група ще е на ДПС – 47, а трета – тази на „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 39. „Възраждане“ ще има 38 депутати, „БСП за България“ – 19.

„Има такъв народ“ ще имат 16 представители, но лидерът на партията Слави Трифонов няма да е сред тях. ЦИК е заличила Трифонов от кандидатските листи след подадено от него заявление.

Партия „Величие“ ще е с най-малката парламентарна група – 13 депутати.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации